Pitkästä aikaa meidän haku-porukalla oli treenit. Paikkana se tuttu ja turvallinen n.s. t-risteys missä löytyy sopiva määrä ojia ja muita esteitä. Siellähän minä myös teloin itseäni n 1½ vuotta sitten.
Otin molemmat koirat mukaani treeneihin. Kun odotimme että kaikki tulisivat paikalle, tuli tietä pitkin hevonen ratsastaja selässä. Ikwil näki hevosen ja rupesi haukkumaan. Ei uskaltanut menna lähemmäksi mutta piti aika kovaa meteliä. Ikwil, Katin mäyräkoira Sissi ja Vapun belgianpaimenkoira Kira oli mukana talloomassa aluetta. Tallomisen jälkeen tehtiin Ikwilille makkararinkiä josta hän tykkäsi. Hän tarjosi jopa istumista jos ei heti saanut makkaraa.
Makkararingin jälkeen  Ada pääsi autosta. Eka maalimies oli haamu sillä meidän viimeisestä treenistä oli aika pitkä aika. Ada haukkui hyvin maalimiehellä. Kiki (Vilsken emäntä) luuli että mulla oli Ikwil eikä Ada. Ehkä Kikin pitäisi käyttää silmälasejaan.

Toinen ukko makasi sadetakin alla. Adalla ei myöskään tässä ollut muista vaikeuksia kun hänen haukkunsa kuulosti jotenkin vaimealta. Kolmas ukko oli takakulmassa kiven takana. Kun lähetin Adan, hän päätti tutkia koko loppualueen ja kesti vähän aikaa ennenkuin sain kutsuttua hänet takaisin keskilinjalle. Myös kolmannella ukolla Adasta ei tullut kauhean paljon ääntä. Ihan onnistunut treeni.
Treenien jälkeen vein tavarat ja Ikwilin kotiin ennenkuin lähdimme Adan koirakouluun. Jossain vaiheessa meidän talon ulkopuolella oli auton avaimet kadoksissa. Onneksi löytyi. Myöhästyimme siis muutaman minuutin koulusta.
Paikallamakuussa Ada makasi kiltisti paikallaan. Pysyin tällä kertaa näkyvissä. Ryhmä oli niin levoton että Saija kehui meitä (enimmäkseen Adaa) kun hän malttoi pysyä paikallaan. Pitää varmaan saada näitä onnistuneita helppoja suorituksia ennenkuin yrittää vaikeampaa. Treenien lopuksi Saija käskytti meidät ja Jarkon&Carun seuraamisessa. Meidän seuraaminen ei ollut yhtä hienoa kuin viikko sitten. Voisiko tämä johtua siitä että mulla oli juustoa palkkana eikä Froliceja?? Änyhau, saan olla tyytyväinen meidän suorituksiin. Melkein kaikki avo-luokan liikkeet ovat mielestäni hyvällä mallilla. Kaukot toimivat pitkällä välimatkalla tosi hyvin. Mun pitäis treenata paljon enemmän luoksetuloa ilman pysäytystä. Ada ei juokse kovalla vauhdilla vaan hidastaa melkein joka askeleen jälkeen.